Wat is Pom?

Pom is een heerlijk Surinaams ovengerecht met zijn oorsprong in de Joodse keuken. Traditioneel werd het bereid met aardappelen, maar in Suriname verving men deze door de wortel van de inheemse tayer. Tayer is een kruidachtige veelzijdige plant waarvan zowel de bladeren alsook de wortelknollen gegeten kan worden. De inwoners van Suriname hebben dit slim aangepakt. De geraspte wortelknollen bereid met kip maakt het overheerlijke gerecht Pom. Het is een smaakvol en uniek ovengerecht dat je zeker eens moet proberen!

Het welbekende “broodje Pom”

Het is algemeen bekend dat het “broodje Pom” een populair tussendoortje is bij de Surinaamse broodjeszaak. Pom is ook een gerecht is dat wordt geassocieerd met feestelijke gelegenheden. Vaak wordt het geserveerd als hoofdgerecht op verjaardagen, familiebijeenkomsten en andere speciale momenten zoals Kerstmis en Oudjaarsdag. Dit gerecht wordt doorgaans gegeten met witte rijst en groenten, maar het kan ook als tussendoortje worden genoten in de vorm van een pompastei of pomkroket, of op een broodje met peper en zuur (komkommer en rode uit op azijn).
Net als roti, wint Pom steeds meer populariteit in de Nederlandse keuken. Dankzij de combinatie van hartige en zoete smaken met kruidige kipdijfilet is Pom een geliefd gerecht geworden en wordt het steeds vaker onderdeel van de dagelijkse maaltijd.

Maak van elke dag een feest met de Pom van Pomlicious!